Du er på side: Aktuelt

Aktuelt i Tulln !

Sidste nyhedsbrev fra Tulln klik her

 1. Den bedste nyhed længe: Die Garten Tulln – den flotte haveudstilling – bliver nu permanent. Hidtil har det kørt på forsøgsbasis efter en aftale mellem byen og Landesregeringen for Niederösterreich. Den er nu forlænget på ubestemt tid. Der har i de 7 første sæsoner været over 1.7 mill. besøgende
 2. Efter 2 års ombygning åbner svømmehallen (ligger 10 min gang fra campingpladsen langs Donau). Blandt andet er kommet en lang overdækket vandrutchebane, som starter inde i huset forløber udenfor for derpå at slutte inde igen.
 3. Stadtsaal “Danubium” er åbnet.
 4. Skovhaver.Tre steder omkring Tulln laves der nu offentlige skovhave områder med frugttræer og -buske.
  De to af steder ligger i byens vestlige del på hver sin side af den store haveudstilling “Garten Tulln” ved Seerosenbroen og ved Badhausengen.
  Den tredie ligger i nærheden af Donaupark Camping på floden Kleiner Tullns østside.
  I år bliver der lavet jordforbedringer og i 2015 bliver der så plantet.
  Fra da af kan alle nyde godt af de “offentlige” frugter og bær.
 5. Maleren Egon Schiele (12. juni 1890 i Tulln i Østrig – 31. oktober 1918 i Wien) en af de største malere fra den tid. Tulln by har renoveret hans barndomshjem ved Hovedbanegården og laver i år en markeret vandretur til relevante steder i byen, hvor den enkelte station forsynes med kunstværker af Tulln kunstneren Gert Linke.I haveudstillingen “Die Garten Tulln” er åbnet en Schiele-have. Besøg også hans museum i den tidligere byarrest.
  NB De fleste værker af Schiele skal findes på museer inde i Wien, vi kan anbefale Slottet Belvedere og Leopold Museet i Museumsviertel.
 6. Til Tulln. Husk den nemme rute til Tulln fra vest (Passau – Linz). Ved S. Pölten tag S33 til Traisen. Videre (S 5) over Donau retning Stockerau Wien afkørsel Tulln.